Wijnaldum: ‘Voelt heerlijk om felicitaties Ajacieden in ontvangst te nemen’

Georginio Wijnaldum is een gelukkig man. De 24-jarige middenvelder legde dit seizoen met PSV beslag op de landstitel, en mocht zich deze week weer melden bij het Nederlands elftal. Daar kwam hij voor de eerste keer de internationals van Ajax tegen. In tegenstelling tot voorgaande seizoenen deelden dit keer de Ajacieden de felicitaties uit aan de spelers van PSV.

‘Dat is de laatste jaren wel eens anders geweest’, zegt Wijnaldum tegen de NOS. ‘Toen kon ik de spelers van Ajax telkens feliciteren. Nu is dat andersom. Dat voelt heerlijk.’ De ervaringen die Wijnaldum opdeed tijdens het WK hebben van hem een betere speler gemaakt. ‘Ik ben een completere speler geworden. Als je een WK speelt leer je natuurlijk veel. Dat heb ik meegenomen naar de club, samen met Depay.’

Dat hij überhaupt naar het WK mocht, heeft hij te danken aan Louis van Gaal. De voorganger van Guus Hiddink nam Wijnaldum op in zijn WK-selectie, ondanks het feit dat Gini een groot gedeelte van het vorige seizoen miste. ‘Ik lag er zeven maanden uit. Veel trainers zouden me niet hebben opgeroepen. Toenmalig bondscoach Louis van Gaal wel. Hij gaf me een kans en die heb ik gepakt. Sindsdien is het écht snel gegaan met mij.’ (Foto: Instagram)

Praat Mee!