[Update] Ook groepsduels Oranje uitverkocht

Slechts tien wedstrijden op het aankomend WK voetbal in Brazilië zijn uitverkocht, waaronder twee duels in de poule van het Nederlands Elftal. Zo’n 200.000 kaarten zijn nog beschikbaar.

Mexico-Kameroen, Engeland-Italië, Argentinië-Bosnië, Brazilië-Mexico, Spanje-Chili, Kameroen-Brazilië, Kroatië-Mexico en Australië-Spanje zijn de wedstrijden die worden gespeeld in een uitverkocht stadion. Het Algemeen Dagblad meldt dat 2.577.662 kaartjes verkocht zijn tot op heden.

‘Met nog minder dan twee maanden te gaan, is dit de laatste kans voor de supporters om hun tickets voor het voetbalfeest te boeken’ zegt FIFA Marketing Director Thierry Weill in de krant. ‘Ik ben ervan overtuigd dat we een grote vraag zullen krijgen voor de resterende kaartjes, niet alleen van de Braziliaanse supporters, maar ook van mensen over de hele wereld.’

Update – woensdag 16-04 08.05 uur:
Een dag na de berichtgeving dat nog maar een klein deel van de WK-wedstrijden bleek uitverkocht, is een stormloop ontstaan op kaarten. Het gevolg is dat Oranje al zijn drie groepsduels speelt in een uitverkocht huis. Alleen voor mindervaliden is er voor de wedstrijd tegen Australië nog wat plek.

Het Algemeen Dagblad meldt dat fans massaal kaarten kochten toen deze beschikbaar werden gesteld. Voor de 200.000 kaarten die nog verkocht moesten worden, waren er na vier uur al 125.000 aanvragen binnen. (Foto: Marcello Casal Jr/ABr)

Praat Mee!