Ziyech verlaat trainingskamp Oranje met enkelblessure

Hakim Ziyech heeft het trainingskamp van het Nederlands elftal vroegtijdig verlaten. De technicus van FC Twente heeft te veel hinder van een blessure aan zijn rechterenkel en kan daardoor vervroegd op vakantie. Na het afhaken van Ziyech bestaat de selectie van Oranje nog uit dertig spelers.

Dinsdag maakte Ziyech nog bekend dat hij heeft gekozen voor een interlandloopbaan bij het Nederlands elftal. De 22-jarige middenvelder mag ook uitkomen voor het Marokkaanse nationale elftal, maar dat ziet Ziyech niet zitten. Het sportieve aspect heeft uiteindelijk de doorslag gegeven voor Ziyech. ‘Voor elke speler is dit een moeilijke keuze, maar wat voor mij de doorslag heeft gegeven, is dat Nederland vaak op grote toernooien uitkomt’, zei de Drontenaar tegen De Telegraaf.

Voorlopig moet Ziyech zijn debuut in het Oranje-shirt uitstellen. Hij zal donderdag niet verschijnen op het trainingsveld voor de middagtraining van het Nederlands elftal. Kenneth Vermeer en Jody Clasie zijn morgen wel van de partij. De Feyenoorders melden zich morgen in Hoenderloo.

Praat Mee!