Clasie tilt besluit over toekomst over Oranje heen

Jordy Clasie wordt nauwlettend in de gaten gehouden door diverse buitenlandse clubs. Southampton-manager Ronald Koeman liet eerder al doorschemeren gecharmeerd te zijn van de Oranje-international. Volgens het Algemeen Dagblad gaat AS Roma zich ook mengen in de strijd om de handtekening van Clasie. De middenvelder van Feyenoord wilde donderdag weinig loslaten over zijn toekomst.

Het gezin van Clasie heeft in ieder geval een belangrijke rol. Uiteindelijk hakt de 23-jarige Haarlemmer wel zelf de knoop door. ‘Het hangt niet zo zeer van mijn gezin af, maar zij zijn wel heel belangrijk voor mij. Ik ben een familiemens, zoals iedereen weet. Als ik ergens naartoe ga, dan moet het wel echt in het plaatje passen. Dus ook voor mijn gezin’, zei Clasie tegen de NOS.

Maar eerst richt Clasie zich volledig op het Nederlands elftal, dat op 12 juni op bezoek gaat bij Letland in het kader van kwalificatie voor het EK 2016. Een week eerder, op vrijdag 5 juni, speelt Oranje eerst een oefeninterland tegen de Amerikanen. ‘Bij Feyenoord hebben we het teleurstellend afgesloten. Dat is duidelijk. Maar nu richt ik me op Oranje. Na het Nederlands elftal zal ik gaan kijken wat ik ga doen. Maar als er wat moois komt, dan zal ik daar zeker over na gaan denken’, aldus de elfvoudig international.

En dus vroeg de NOS wat verder door over het Nederlands elftal. Tijdens de vorige interlandperiode was Clasie een basisplaats beloofd voor de oefenwedstrijd tegen Spanje, maar uiteindelijk besloot Hiddink toch te kiezen voor een andere samenstelling van zijn middenveld. Clasie meldde zich vervolgens geblesseerd af, maar dat bleek allemaal reuze mee te vallen. ‘Ik heb de bondscoach er niet meer over gesproken. Als speler heb je de keuze van de bondscoach te accepteren. En dat heb ik ook gedaan’, maakte Clasie duidelijk.

Praat Mee!