Engeland dreigt met boycot WK 2018

De positie van Sepp Blatter lijkt onhoudbaar te zijn geworden. Donderdag zei UEFA-voorzitter Michel Platini al dat de Europese voetbalbond bij een herverkiezing van Blatter als voorzitter van de FIFA sterk zou overwegen uit de wereldvoetbalbond te stappen. Nu heeft ook Greg Dyke, voorzitter van de Engelse voetbalbond FA, zich sterk uitgesproken tegen de Zwitserse bestuurder. Engeland dreigt met het boycotten van het WK 2018 als Blatter vrijdag de FIFA-verkiezingen wint. 

Dyke hoopt meerdere landen achter zich te krijgen, zo geeft hij aan in gesprek met Sky Sports en BBC Radio 4. ‘Het heeft geen zin als een of twee landen zouden zeggen ‘wij doen niet mee’,want dan gaat het toernooi gewoon door zonder hen’, stelde Dyke voorafgaand aan het FIFA-congres, dat vrijdagochtend van start is gegaan. ‘Maar als de UEFA zich zou terugtrekken, dan zou het wel impact hebben. Als Blatter wordt herkozen, dan zou dat overwogen moeten worden.’

De voorzitter van de FA is geschrokken van de persconferentie die de FBI woensdag gaf naar aanleiding van de arrestaties van zeven FIFA-officials. ‘Ik vond het bewijs dat de Amerikanen hebben geleverd vernietigend en ik denk niet dat Blatter dat kan overleven. Hij zou dit weekend kunnen volhouden, maar ik denk niet dat hij het op de lange termijn kan overleven. De mate van corruptie tijdens zijn bewind is onacceptabel. Het is gewoon schrikwekkend’, aldus Dyke.

 

Praat Mee!