Blatter herkozen als FIFA-voorzitter

Sepp Blatter is ook de komende vier jaar voorzitter van de FIFA. De Zwitser kreeg vrijdag tijdens de eerste stemmingsronde 133 stemmen, net niet genoeg om meteen verkozen te worden tot voorzitter. Prins Ali al-Hussein besloot zich na de eerste stemmingsronde echter terug te trekken. De Jordaniër, die 73 stemmen kreeg, geloofde niet meer in de overwinning en gooide de handdoek in de ring. 

Van tevoren spraken nog meerdere Europese bestuurders de hoop uit dat prins Ali het Blatter moeilijk zou maken tijdens de verkiezingen. Zo ook KNVB-voorzitter Michael van Praag. ‘Het wordt echt heel spannend en het staat echt niet vast dat Sepp Blatter gaat winnen. Dat gevoel is alleen maar sterker geworden bij me’, zei Van Praag vrijdagochtend voor aanvang van het congres.

Nadat alle stemmen waren geteld, bleek echter dat Blatter bijna twee keer zoveel stemmen had gekregen. Desalniettemin kwam de Zwitser niet aan de benodigde 140 stemmen, waardoor een tweede ronde overbodig zou zijn. Niet veel later kon Blatter alsnog de handen in de lucht steken, nadat bekend werd dat prins Ali een tweede ronde niet zag zitten. (Foto: International Students’ Committe)

Praat Mee!