De Jong, Fer en Zoet vallen af bij Oranje

Bondscoach Guus Hiddink heeft zijn selectie vrijdagavond teruggebracht tot 27 spelers. Nigel de Jong, Leroy Fer en Jeroen Zoet zitten niet bij de selectie voor de oefeninterland tegen de Verenigde Staten (5 juni) en het EK-kwalificatieduel met Letland (12 juni). 

De Jong en Zoet heeft Hiddink af laten vallen om technische redenen. ‘Nigel heb ik laten weten dat ik met het oog op de komende wedstrijden heb gekozen voor een ander type speler. De selectie bevatte vier keepers en helaas voor Jeroen, is er slechts plaats voor drie’, zegt de bondscoach op de website van de KNVB.

Voor Fer komen de interlands te vroeg. De 25-jarige middenvelder kwam niet geheel fit aan op het trainingskamp van het Nederlands elftal. ‘Leroy, die de afgelopen dagen al apart van de groep trainde, is helaas niet op tijd wedstrijdfit’, verklaarde Hiddink over Fer, die net is hersteld van een hamstringblessure. Hij zou vrijdagavond voor de eerste keer aansluiten bij de groepstraining.

Vanaf aanstaande maandag kan Hiddink beschikken over 25 internationals. Daley Blind, Bas Dost, Klaas-Jan Huntelaar, Daryl Janmaat, Tim Krul, Robin van Persie, Quincy Promes, Davy Pröpper, Ron Vlaar, Stefan de Vrij en Gregory van der Wiel zullen zich dan ook bij de Oranje-selectie voegen. Wesley Sneijder en Jeremain Lens volgen een aantal dagen later wegens bekerverplichtingen bij hun club. (Foto: Instagram)

Praat Mee!