Van Praag walgt van Franse steun voor Blatter

Sepp Blatter werd vrijdag met een overgrote meerderheid herkozen als voorzitter van de FIFA. Vandaag bleek dat de Europese voetbalbonden toch niet zo eensgezind waren als van tevoren was gedacht. Frankrijk heeft vrijdag ‘gewoon’ op Blatter gestemd, zo maakte bondsvoorzitter Noël Le Graët bekend. En dat is in het verkeerde keelgat geschoten bij KNVB-voorzitter Michael van Praag.

‘Ik vind het een schandelijke vertoning’, liet Van Praag tegenover FOX Sports aan duidelijkheid niets te wensen over. ‘Ook de Fransen zijn dus kennelijk blij met hoe het bij de FIFA gaat, dat had ik niet van ze verwacht.’

Wat Van Praag betreft, hoeven de Fransen dan ook niet meer serieus worden genomen. ‘Dit is the limit. Ook de reden die ze opgaven; dat ze het WK vrouwenvoetbal in 2019 hebben gekregen…’, aldus de bondsvoorzitter, die zichzelf ook kandidaat had gesteld voor het voorzitterschap van de FIFA, maar op het laatste moment zich terugtrok uit de race.

Vergadering UEFA

De grote vraag is of landen als Engeland, Duitsland en Nederland nu vervolgstappen gaan ondernemen. Directeur betaald voetbal Bert van Oostveen maakte na afloop van het FIFA-congres bekend het als een serieuze optie te zien om een nieuwe bond op te richten. Volgende week zaterdag wordt ongetwijfeld meer bekend, als de UEFA voorafgaand aan de Champions League finale bijeen komt om te praten over de gevolgen van de herverkiezing van Blatter.

Praat Mee!