VIDEO | Samenvatting Oranje vrouwen – Zweden

VIDEO | In een kletsnat Toronto hebben de Oranje vrouwen zaterdag de generale repetitie richting het WK met 2-1 verloren van Zweden. Het Nederlands vrouwenelftal kwam in de eerste helft nog op voorsprong via Manon Melis, maar in de tweede helft kwamen de Zweedse voetbaldames alsnog langszij.

Ondanks de nederlaag kunnen de Oranje vrouwen tevreden terugkijken op het duel met Zweden, dat als nummer vijf van de wereld hoger staat aangeschreven dan de Nederlandse dames (twaalfde op wereldranglijst). Bovendien trad de formatie van bondscoach Roger Reijners aan zonder Vivianne Miedema, de absolute sterspeelster van het Nederlands vrouwenelftal.

Desalniettemin kon Nederland in de eerste helft goed meekomen met Zweden. Vlak voor rust kwamen de Oranje vrouwen zelfs op voorsprong, nadat Melis een rebound tegen de touwen schoot. In de tweede helft schakelden de Zweedse vrouwen een tandje bij, en dat leverde in een tijdsbestek van nog geen tien minuten twee doelpunten op.

Kort na de tweede treffer van Zweden werd de wedstrijd gestaakt, omdat het onweer akelig dichtbij kwam. Na een halfuur hervatte de scheidsrechter de wedstrijd, waarin verder weinig meer gebeurde. Oranje-doelvrouw Loes Geurts moest in de slotfase nog handelend optreden op een vlammend Zweedse schot. Dankzij een knappe redding kon ze haar fouten bij de tegentreffers nog enigszins compenseren.

Het vizier van de Oranje Leeuwinnen is nu gericht op de openingswedstrijd van het WK. Nederland speelt in de vroege ochtend van zaterdag 7 juni tegen Nieuw-Zeeland haar eerste wedstrijd ooit op een WK. Onze11 doet live verslag van dit historische moment in de geschiedenis van het vrouwenvoetbal.

Samenvatting Oranje vrouwen – Zweden

Bekijk hieronder de samenvatting van Oranje vrouwen – Zweden. De beelden zijn van Ons Oranje.

Praat Mee!