‘City-tweet’ Van Persie zet kwaad bloed bij United-fans

Robin van Persie heeft voor de nodige commotie gezorgd onder de fans van Manchester United. De aanvoerder van het Nederlands elftal was afgelopen weekend aanwezig op het ‘International Robin van Persie Tournament’ in Maassluis, en ging daar volgens de supporters van United iets te vrolijk op de foto met jeugdspelers van Manchester City. Van Persie plaatste de foto op zijn Twitter account en kreeg het dringende advies deze zo snel mogelijk te verwijderen.

Op de foto wordt Van Persie omringd door juichende spelers van Manchester City onder 9 jaar, waarin ook zijn zoontje Shaqueel actief is. ‘Enorm trots op jullie. Manchester City onder 9 goed gedaan!’, schrijft de Nederlander op zijn Twitter account. Dat viel niet helemaal in goede aarde bij de United-fans, die direct hun afkeur kenbaar maakten. ‘Wat is dit in hemelsnaam?’, vraagt een fan van The Red Devils zich af. ‘Verwijder deze shit maat, zo snel mogelijk’, tweet een andere fan. 

De spits van de Mancunians ging overigens ook op de foto met de talenten van Chelsea, maar dat leidde niet tot grote verontwaardiging onder de United-achterban.

photo credit: Gordon Marino via photopin cc

Praat Mee!