‘Uitgefloten oud-Feyenoorder keert mogelijk terug naar De Kuip’

Luc Castaignos prijkt op het wensenlijstje van Feyenoord, zo liet Jack van Gelder zondagavond in het televisieprogramma Studio Voetbal weten. De spits van FC Twente staat op de nominatie om verkocht te worden, en daar willen de Rotterdammers mogelijk van profiteren. 

De 22-jarige aanvaller doorliep de gehele jeugdopleiding van Feyenoord en maakte op zijn zeventiende zijn Eredivisiedebuut voor de Stadionclub. Nog geen anderhalf jaar later besloot Castaignos De Kuip alweer te verlaten voor een avontuur bij Internazionale. Dat werd echter geen doorslaand succes, waarna de voormalig international van Jong Oranje besloot terug te keren naar Nederland. In de zomer van 2012 tekende Castaignos een contract bij FC Twente, op dat moment een concurrent van Feyenoord. De transfer van Castaignos viel niet in goede aarde bij de Feyenoord-supporters, die hem bij ieder bezoek aan De Kuip trakteerden op een hels fluitconcert.

Door de financiële malaise bij de Tukkers mag de spits komende zomer tegen een aannemelijk bod vertrekken uit De Grolsch Veste. In Rotterdam-Zuid kan Castaignos een spitsenkoppel gaan vormen met Dirk Kuyt, die begin april bekendmaakte terug te keren bij Feyenoord. (Foto: Kiekyp, Wiki Commons)

 

Praat Mee!