VIDEO | NAC-speler barst in tranen uit na degradatie uit Eredivisie

VIDEO | NAC Breda is zondag voor het eerst in vijftien jaar tijd gedegradeerd uit de Eredivisie. En dat doet pijn in De Parel van het Zuiden. NAC-verdediger Henrico Drost had na de wedstrijd al zijn moed bij elkaar geraapt om Omroep Brabant te woord te staan, maar hield het niet droog.

De Bredanaars begonnen aan het einde van de zondagmiddag nog met een uitstekende uitgangspositie aan de beslissende play-off wedstrijd tegen Roda JC. Een week eerder had NAC namelijk nog met 1-0 gewonnen in Kerkrade. Roda poetste de tegengoal uit de heenwedstrijd echter al in de eerste helft weg. Nadat NAC-speler Mats Seuntjes in de 72ste minuut ook nog een rode kaart kreeg, leken de kansen van de ploeg van Robert Maaskant verkeken. Vlak voor tijd moest Roda echter ook verder met tien man, nadat Arjan Swinkels zijn tweede gele kaart van de wedstrijd had gepakt.

Geen van beide ploegen slaagden erin de wedstrijd te beslissen in de reguliere speeltijd, waarna NAC in de verlenging alsnog aan het langste eind leek te trekken. Tom van Hyfte werkte een kopbal van Dirk Marcellis in zijn eigen doel, waardoor NAC mocht hopen op behoud voor de Eredivisie. Diezelfde Van Hyfte zorgde er tien minuten voor tijd echter voor dat Roda alsnog promoveerde naar de Eredivisie.

Na afloop van het duel probeerde Drost zijn emoties onder woorden te brengen. De hevig geëmotioneerde speler van NAC probeerde het nog wel, maar barstte vervolgens in tranen uit.

Praat Mee!