Dost geniet van bekerhuldiging: ‘Dit is heel speciaal’

De microfoon was zondagavond in goede handen bij Bas Dost. De boomlange aanvaller van VFL Wolfsburg was de gangmaker op de huldiging van de bekerwinnaar. En dat allemaal op zijn verjaardag. Een beter cadeautje had Dost zich niet kunnen wensen.

‘Man, wat ben ik trots. Zeker als je beseft waar ik vandaan kom’, begint de Oranje-spits daags na de festiviteiten zijn verhaal tegenover De Telegraaf. Dost begon het seizoen nog als reservespeler, maar ontpopte zich na de winterstop tot een van de uitblinkers bij de nummer twee van de Duitse Bundesliga. Hij wilde alle indrukken die hij opdeed in het Olympiastadion in Berlijn (de locatie van de bekerfinale) dan ook even goed op zich in laten werken. Als laatste speler slofte hij in de nacht van zaterdag op zondag richting de spelersbus, waar zijn ploeggenoten hem direct toezongen vanwege zijn 26ste verjaardag. ‘Maar dat interesseert me geen moer’, aldus Dost.

‘Ik besefte net wel: hé, dit is heel speciaal’, vervolgt de Nederlander. ‘Zes maanden geleden was ik zo goed als afgeschreven. Zeker in Nederland. Nu sta ik hier met de beker, heb ik een goal gemaakt in de finale, zijn we tweede in de competitie geworden en ben ik topscorer van dit elftal. Ook voor Wolfsburg-begrippen is dit heel bijzonder. Die belevenis alleen al. Echt ongekend.’ (Foto: Instagram)

Praat Mee!