Vlaar met kater naar Oranje: ‘Voel me net zo leeg als na de verloren halve finale op het WK’

Voor Ron Vlaar eindigde het seizoen zaterdag in mineur. Arsenal bleek in de FA Cup finale veel te sterk voor Aston Villa (4-0), dat daardoor plaatsing voor de Europa League misliep. De verdediger van The Villans stond na afloop van de bekerfinale als enige speler van zijn ploeg de pers te woord. De nederlaag sloeg bij Vlaar in als een bom en deed hem even terugdenken aan het WK.

‘Dit is waardeloos. Ik voel me bijna net zo leeg als na de verloren halve finale op het WK’, zei Vlaar in gesprek De Telegraaf. ‘Het heeft er ook geen moment ingezeten. We hebben nooit in de wedstrijd gezeten en dat is frustrerend’, baalde de Oranje-international.

De 30-jarige Noord-Hollander zal zich snel over zijn teleurstelling heen moeten zetten. Aanstaande vrijdag staat de volgende wedstrijd alweer op het programma, als Oranje het in de Amsterdam Arena in een vriendschappelijk duel opneemt tegen de Verenigde Staten. Een uur na de wedstrijd moest Vlaar daar nog even niet aan denken. ‘Nee, nu heb ik er geen zin in’, was de oud-Feyenoorder eerlijk. ‘Maar in de auto op weg naar Oranje gaat de knop om. Ik heb te veel wedstrijden gemist en sta – als ik de teleurstelling van Arsenal heb verwerkt – te popelen om me te laten zien.’

De spelers van het Nederlands elftal verzamelen zich maandagmiddag in Hoenderloo voor de voorbereiding op de duels met de VS en Letland (EK-kwalificatie). Nigel de Jong hoeft zich niet te melden. Bondscoach Guus Hiddink nam de ervaren middenvelder van AC Milan aanvankelijk op in zijn voorlopige selectie, maar liet hem vrijdag weten dat hij niet tot de definitieve selectie behoort. (Foto: Instagram)

Praat Mee!