Dost meldt zich af bij Oranje

Bas Dost heeft zich maandagmiddag alsnog afgemeld bij bondscoach Guus Hiddink voor het oefenduel met de Verenigde Staten (5 juni) en de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Letland (12 juni). De 26-jarige spits hield zaterdag een hamstringblessure over aan de finale van de DFB-Pokal. Dost is na Sven van Beek en Hakim Ziyech de derde Nederlander die afhaakt in de selectie van het Nederlands elftal.

Maandagochtend werd duidelijk dat Dost zaterdag niet ongeschonden uit de strijd was gekomen. Al vroeg in de met 3-1 gewonnen bekerfinale tegen Borussia Dortmund voelde de tweevoudig international dat het niet helemaal goed zat. ‘Na tien minuten ging ik de diepte in en voelde ik een steek. Ik dacht: de wedstrijd is over, ik moet eruit. Maar wie gaat er nou uit in een bekerfinale?, aldus Dost.

Na het afhaken van Dost bestaat de selectie van het Nederlands elftal nog uit 26 spelers. Oranje bereidt zich deze week voor op het cruciale uitduel tegen Letland. Nederland moet deze EK-kwalificatiewedstrijd winnen om de derde plek te handhaven en uitzicht te houden op de eerste twee plaatsen in groep A van de EK-kwalificatie, die recht geven op directe plaatsing voor het eindtoernooi in Frankrijk.

Praat Mee!