Van der Vaart over toekomst: ‘Dat wordt de komende dagen duidelijk’

Rafael van der Vaart heeft maandagavond zijn laatste wedstrijd gespeeld als speler van Hamburger SV. In de play-offs om promotie/degradatie won HSV na verlenging met 1-2 van Karlsruher SC, waardoor de Noord-Duitse club ook volgend seizoen actief is in de Bundesliga. De NOS ving Van der Vaart na afloop van het duel op in de catacomben, en vroeg hem onder meer naar zijn toekomstplannen.

De 109-voudig international van het Nederlands elftal beschikt over een aflopend contract en kan daardoor komende zomer transfervrij vertrekken uit Hamburg. Ajax deed een poging om Van der Vaart terug te halen naar Amsterdam, maar de middenvelder wimpelde de interesse af. De Heemskerker verwacht op korte termijn duidelijkheid te kunnen geven over zijn toekomst. ‘Dat wordt de komende dagen duidelijk, ik ben nu gewoon blij dat we erin zijn gebleven’, zei Van der Vaart.

De oud-speler van Tottenham Hotspur en Real Madrid was blij dat hij in zijn laatste wedstrijd degradatie met HSV kon afwenden. ‘Dit was echt ongelooflijk. We wisten dat het spannend zou worden, maar zó spannend had ik het niet verwacht’, aldus Van der Vaart. ‘We begonnen goed, speelden goed. Om zo mijn laatste wedstrijd te eindigen, erin te blijven. Dat is een heerlijk gevoel. Dit is mooi voor de club en voor de hele stad.’

Praat Mee!