‘Prijzenpakker’ Van der Wiel: ‘Niet normaal dat ik al zoveel prijzen heb gewonnen’

Het seizoen van Gregory van der Wiel is er een om in te lijsten. De rechtsback van Paris Saint-Germain won dit jaar de Franse landstitel, de Coupe de France, de Coupe de la Ligue en de Franse supercup. In de afgelopen vijf jaar werd Van der Wiel keer op keer kampioen bij zijn club, en dat is een unieke prestatie voor een Nederlandse voetballer.

Desondanks is de Oranje-international vooral tevreden over het in hem gestelde vertrouwen van PSG-trainer Laurent Blanc. ‘De meeste voldoening haalde ik dit jaar uit het feit dat ik alles speelde’, vertelt Van der Wiel in De Telegraaf. De oud-Ajacied is niet bang dat er verzadiging optreedt onder de spelers van de Parijse club. ‘Dat hoeft ook niet met zulke winnaars in mijn team. Zij tellen hun titels ook’, doelt Van der Wiel onder meer op Zlatan Ibrahimovic, die in zijn carrière al twaalf keer kampioen werd. Een prestatie van formaat, beseft ook Van der Wiel zich. ‘Nog zeven keer kampioen worden zal moeilijk worden. Dat ik dat vijf keer flikte maakt me al supertrots’, aldus de Amsterdammer.

Het winnen van prijzen gaat volgens Van der Wiel nooit wennen. ‘Af en toe moet ik mezelf in mijn arm knijpen en zeggen dat het niet normaal is dat een jongen van 27 al zo veel prijzen heeft gewonnen’, is de verdediger van het Nederlands elftal zich bewust van zijn indrukwekkende palmares. De kans dat Van der Wiel ook in de komende jaren is te bewonderen in de hoofdstad van Frankrijk, is erg groot. PSG heeft Van der Wiel inmiddels een aanbod gedaan om zijn contract met vier jaar te verlengen. ‘Het is de bedoeling bij PSG te blijven, maar we hebben nog geen overeenstemming over een nieuwe verbintenis’, hult de Nederlander zich in nevelen. (Foto: Instagram)

Praat Mee!