Depay legde wens Manchester United naast zich neer

Een kleine maand geleden rondde PSV de transfer van Memphis Depay naar Manchester United af. Om een ‘Van Nistelrooy-scenario’ te voorkomen, legden zowel PSV als United het verzoek bij Depay neer om in de laatste twee competitiewedstrijden van de Eindhovenaren niet meer in actie te komen. Maar daar had de aanvaller van het Nederlands elftal geen boodschap aan.

Van Nistelrooy raakte in 2000 zwaar geblesseerd aan zijn knie, vlak voordat hij zou beginnen aan zijn avontuur bij United. De transfer van de oud-international, die toentertijd ook onder contract stond bij PSV, werd daardoor een jaar uitgesteld. Door de slechte ervaringen uit het verleden, drukten beide clubs Depay op het hart verstandig te zijn en de competitiewedstrijden tegen Heracles Almelo en ADO Den Haag over te slaan. De vijftienvoudig international legde het verzoek uiteindelijk naast zich neer.

‘Ik wilde zelf supergraag spelen’, vertelt Depay in De Telegraaf. ‘Voor de trainer was het geen ’big issue’. Die kan zich heel goed inleven in spelers en wilde mij ook graag opstellen. Maar PSV en Manchester United waren daar niet blij mee. Ze wilden allebei liever niet dat ik meer zou spelen in verband met blessures’, bevestigt de 21-jarige vleugelspeler het verhaal.

Depay kwam de laatste twee competitieduels ongeschonden door en doorliep de medische keuring in Manchester. De topscorer van de Eredivisie wacht nog altijd op zijn presentatie bij de Engelse recordkampioen. Dat gebeurt vermoedelijk na afloop van de interlandperiode. (Foto: Instagram)

Praat Mee!