Berghuis hoopt op Oranje-debuut tegen Amerika

Steven Berghuis mocht zich op 25 mei voor de eerste keer in zijn loopbaan melden bij het Nederlands elftal. De eerste schifting overleefde hij, en dus mag de aanvaller van AZ hopen op zijn Oranje-debuut in de oefenwedstrijd tegen de Verenigde Staten (5 juni).

De zoon van eenmalig international Frank Berghuis weet dat hij op de flanken moet concurreren met een aantal spelers die wat verder zijn in hun carrière. ‘Maar ik heb een kans, anders stond ik hier niet’, gaf Berghuis aan voor de camera van RTV Noord-Holland. Een van die concurrenten is Quincy Promes, met wie Berghuis een verleden heeft. ‘Ik heb met hem gespeeld bij FC Twente. Ik had hem lang niet gezien en er was meteen een klik’, aldus Berghuis.

‘Ik zie hem helemaal niet als concurrent. Zo denk ik helemaal niet. Als hij voor mij speelt, dan hoop ik dat hij drie keer scoort’, vervolgde de linkspoot, die geen haast heeft om een beslissing te nemen over zijn sportieve toekomst. ‘Tot vandaag is er geen club concreet geweest. Ik hoef er dus niet over na te denken. Iedereen weet dat ik blij ben bij AZ. Dat geef ik niet zomaar op. Pas als een club concreet is, ga ik erover nadenken”, aldus Berghuis. (Foto: Instagram)

Praat Mee!