Sneijder wint ook de beker na zinderende finale

Wesley Sneijder heeft woensdagavond met Galatasaray zijn tweede prijs van het seizoen in de wacht gesleept. In een echte bekerthriller rekende Cim Bom Bom af met Bursaspor (3-2). Burak Yilmaz was met een hattrick de onbetwiste man van de wedstrijd. Het is de zestiende keer in de clubgeschiedenis dat Galatasaray de Turkse beker wint.

Zonder twee belangrijke pionnen in de defensie van Bursaspor (Serdar Aziz en Civelli), begon de nummer zes van de Turkse competitie uitstekend aan de zesde bekerfinale in de geschiedenis van de club. Na tien minuten had de ploeg van Şenol Güneş al met 2-0 voor kunnen staan. Bursaspor-spits Fernandão raakte eerst de paal na een voorzet vanaf de rechterkant. Enkele minuten later faalde Volkan Sen oog-in-oog met Galatasaray-doelman Sinan Bolat.

De beloning voor het goede spel van Bursaspor kwam halverwege de eerste helft alsnog. Fernandão schoot een door Alex Tenner veroorzaakte penalty hard en laag tegen de touwen: 0-1. Het was op dat moment een terechte afspiegeling van de krachtsverhouding op het veld, al was Sneijder in de zeventiende minuut voor Galatasaray dicht bij de 1-0. Hij kon zijn voet echter niet goed tegen een voorzet zetten, waardoor zijn inzet rakelings langs de paal ging.

Na de openingstreffer hield Bursaspor aanvankelijk het heft in handen, maar onoplettendheid in de achterhoede leverde plotsklaps de gelijkmaker op. Burak, de maker van het Turkse doelpunt in het EK-kwalificatieduel met Oranje (1-1), stond helemaal vrij bij een kort genomen hoekschop. De spits van Galatasaray raakte de bal op zijn hak, maar dat was genoeg om de gelijkmaker aan te tekenen.

Het duel kwam pas echt tot leven in de tweede helft. Binnen een kwartier gaf het scorebord een tussenstand van 3-2 aan. Burak ontpopte zich met twee treffers tot de grote man bij Galatasaray. De 29-jarige aanvaller passeerde doelman Harun Tekin tot twee keer toe in de korte hoek. Tussendoor maakte Bursaspor uit een schitterende aanval nog wel de gelijkmaker.

In het restant van de tweede helft drong Bursaspor nadrukkelijk aan en kreeg het via Bakambu ook mogelijkheden op de aansluitingstreffer. Bolat bleek echter een sta in de weg voor de club uit Bursa en sleepte zijn ploeg door de slotfase heen.

Sneijder reist zodoende met een heerlijk gevoel af naar het Nederlands elftal. Eerder won de 30-jarige middenvelder ook al de landstitel met Galatasaray.

Scoreverloop:

27. Fernandão 0-1

40. Burak Yilmaz 1-1

48. Burak Yilmaz 2-1

58. Volkan Şen 2-2

60. Burak Yilmaz 3-2

Opstellingen Galatasaray – Bursaspor:

Opstelling Galatasaray: Sinan; Sabri, Hakan, Semih, Teller; Selçuk, Altintop, Melo; Yasin, Sneijder en Burak Yilmaz

Opstelling Bursaspor: Harun; Şener, Şamil, Ertuğrul, Aziz; Ozan Tufan, Belluschi; Volkan Şen, Josue, Bakambu; Fernandão.

Bijzonderheden:

Video’s

Kans Sneijder

0-1 Fernandão

1-1 Burak Yilmaz

2-1 Burak Yilmaz

2-2 Volkan Sen

3-2 Burak Yilmaz

photo credit: Calciomercato24 via photopin cc

Praat Mee!