‘FBI onderzoekt ook Blatter zelf’

Volgens de Amerikaanse tv-zender ABC heeft het besluit van Sepp Blatter om op te stappen als president van de FIFA alles te maken met het onderzoek van de FBI. Volgens het medium zijn de FBI en de Amerikaanse aanklagers momenteel bezig met een diepgaand onderzoek naar de Zwitser.

Blatter werd enkele dagen geleden voor de vijfde keer gekozen als president van de wereldvoetbalbond. Dinsdag 2 juni liet hij echter weten, zijn functie toch ter beschikking te stellen. Naar eigen zeggen vanwege een gebrek aan vertrouwen vanuit de voetbalwereld. Volgens de Amerikaanse media staat zijn vertrek echter niet los van het FBI-onderzoek naar corruptie binnen de FIFA.

Grote sponsoren van de voetbalbond reageren verheugd op het aftreden van de 79-jarige Blatter. Creditcardmaatschappij Visa spreekt van ‘een belangrijke eerste stap om het vertrouwen weer op te bouwen’, zo meldt de Volkskrant. Wel is Visa van mening dat er nog veel verbetering te behalen valt. Ook Coca-Cola, Adidas en McDonald’s zijn blij met het vooruitzicht van een nieuwe president.

 

Praat Mee!