‘KNVB onderzoekt mogelijkheden staantribunes’

De Nederlandse voetbalstadions krijgen mogelijk weer grote staantribunes. De KNVB onderzoekt op verzoek van de supporters de mogelijkheden hiervoor. Volgens de huidige regels mag een staantribune slechts 1.000 mensen herbergen.

Volgens een woordvoerder van de Nederlandse voetbalbond is vooral veiligheid een aandachtspunt bij het onderzoek. ‘We kijken naar de veiligheid in de stadions. We constateren dat het nu vaak voorkomt dat supporters gaan staan, op een tribune met zitplaatsen. Dat is niet veilig, want er is minder ruimte om te staan. We gaan daarom onderzoeken wat de grenzen zijn en wat er mogelijk is met betrekking tot staantribunes.’ Grote staantribunes werden na de Hillsborough-ramp eind jaren ’80 ter discussie gesteld.

Of deze nieuwe tribunes er ook daadwerkelijk komen is echter nog maar de vraag. De UEFA moet namelijk ook toestemming geven. ‘Het is nog niet duidelijk wanneer het onderzoek afgerond is. Maar we willen de optie voor grotere staantribunes in ieder geval open houden’, aldus de KNVB.

 

Praat Mee!