Sneijder: ‘Als het aan mij ligt speel ik vrijdag’

Wesley Sneijder won woensdagavond de beker met Galatasaray. Vandaag pakt hij het vliegtuig naar Amsterdam, waarna hij doorreist naar Hoenderloo. Desondanks wil de middenvelder minuten maken tijdens het oefenduel met de Verenigde Staten.

Woensdag pakte Galatasaray de beker door Bursaspor met 3-2 te verslaan. De Nederlands international kwam pas om 3.00 uur vannacht weer aan in Istanbul. Enkele uren erna volgt alweer de reis naar Hoenderloo, waar Oranje zich voorbereidt op de wedstrijd met de Verenigde Staten en het EK-kwalificatieduel tegen Letland.

Tegenover De Telegraaf blikt Sneijder terug op het seizoen in Turkije. ‘Het was me wel een finale. De focus lag lang op de titel, omdat het een prestigestrijd met Fenerbahçe was wie als eerst de vierde ster zou bemachtigen. Maar de beker zou het feest compleet maken’, aldus de middenvelder, die tegen de VS gewoon wil spelen. ‘Als het aan mij ligt, maak ik vrijdag met Oranje een paar minuten tegen Amerika. Ik ben in elk geval fit uit de bekerfinale gekomen.’ (Foto: Kathi Rudminat, Wiki Commons)

Praat Mee!