Voormalig topofficial doet boekje open over FIFA

Voormalig vicevoorzitter Jack Warner heeft aangekondigd niets geheim te houden tegenover de FBI tijdens het onderzoek naar de wereldvoetbalbond. Dit liet hij weten in een televisieprogramma dat woensdagavond werd uitgezonden in zijn thuisland, Trinidad en Tobago.

De politicus vertelde onder meer dat de wereldvoetbalbond vijf jaar geleden probeerde de parlementsverkiezingen in Trinidad en Tobago te beïnvloeden. Ook zegt Warner, een van de zes verdachten op in het omkoopschandaal van de FIFA,  papieren en kopieën van cheques te hebben die bewijzen dat de FIFA zich heeft beziggehouden met omkoping. De documenten zijn inmiddels overgedragen aan de FBI.

‘Sepp Blatter weet waarom hij ten val is gekomen. En als er iemand anders is die dat ook weet, dan ben ik diegene’, zo luidde het dreigement van de ex-topofficial. ‘De documenten zijn helder, ook over de rol van de voorzitter. Nu zal alles duidelijk worden. Zelfs als ik sterf, zal de lawine niet tegen te houden zijn. Ik bied mijn excuses aan dat ik hier nu pas mee kom. Ik wil geen geheimen meer bewaren voor mensen die mijn land willen vernietigen.’

Praat Mee!