Oranje vrouwen kunnen niet wachten op eerste fluitsignaal

Zaterdagnacht (Nederlandse tijd) gaat het WK eindelijk van start voor de Oranje vrouwen. Ons Oranje peilde de Oranjekoorts in de selectie van het Nederlands vrouwenelftal. Aanvalsters Manon Melis en Vivianne Miedema kunnen niet wachten totdat het eerste fluitsignaal heeft geklonken.

‘Ik heb de wedstrijd al wel een aantal keer in m’n hoofd gespeeld’, begint Melis over het openingsduel tegen Nieuw-Zeeland. ‘Vooral in de afgelopen weken. Dan komt die eerste wedstrijd zo dichtbij.’ In tegenstelling tot Melis, kwam haar aanvalspartner Miedema nog niet in actie op Canadese bodem. De Oranje vrouwen verloren afgelopen zaterdag in Toronto de generale repetitie tegen Zweden (1-2). Miedema moest verstek laten gaan wegens een kuitblessure.

Inmiddels is de sterspeelster van de Oranje vrouwen hersteld en staat ze te trappelen om te beginnen aan haar WK-droom. De wedstrijd tegen Nieuw-Zeeland heeft zich in het hoofd van Miedema ook al een aantal keer afgespeeld. ‘Eigenlijk al ontzettend vaak. Vanaf het moment dat we aankwamen in Canada ben je daar mee bezig. De eerste kans die je krijgt gaat al voorbij in je hoofd, het eerste moment dat de scheidsrechter fluit. Dat zijn eigenlijk momenten die al tien keer voorbij zijn gekomen’, vertelt Miedema, die onder contract staat bij de vrouwentak van FC Bayern München.

40.000 toeschouwers bij duel Oranje vrouwen

Tijdens de eerste wedstrijd tegen Nieuw-Zeeland zitten er naar schatting 40.000 mensen op de tribune. Melis kan zich daar niet echt druk over maken. ‘Ik moet eerlijk zeggen dat ik meestal niet op het publiek let als ik eenmaal in de wedstrijd zit. Maar misschien dat je af en toe een momentje hebt, zoals bij het volkslied, dat je er toch even stil bij staat en trots kunt zijn op wat je hebt bereikt’, zegt Melis met een grote glimlach.

Miedema en Melis zijn niet naar het WK gekomen om alleen maar te genieten van de ambiance. ‘Ik denk dat je vooral moet genieten op de momenten dat het kan’, legt Miedema uit. ‘Maar als je naar een wedstrijd toeleeft en je volledige focus op het voetbal moet liggen, dan is alles eromheen eigenlijk niet belangrijk.’

Speelschema Oranje vrouwen

Het programma van de Oranje vrouwen ziet er als volgt uit:

Zondag 7 juni, 03.00 uur (Edmonon):
Nieuw-Zeeland – NEDERLAND

Vrijdag 12 juni, 00.00 uur (Edmonton):
China – NEDERLAND

Dinsdag 16 juni, 01.30 uur (Montreal):
NEDERLAND – Canada

(Foto: Twitter)

Praat Mee!