Hiddink: ‘Sneijder niet in de basis, Van Persie wel’

Wesley Sneijder begint morgen op de bank bij het Nederlands elftal. Dat maakte bondscoach Guus Hiddink donderdag bekend op de persconferentie in aanloop naar de oefeninterland tegen de Verenigde Staten. Robin van Persie start wel in de basis, evenals Memphis Depay.

De 30-jarige middenvelder van het Nederlands elftal speelde donderdagavond nog negentig minuten met Galatasaray in de gewonnen Turkse bekerfinale tegen Bursaspor (3-2). Sneijder gaf eerder op de dag nog aan graag speelminuten te willen maken tegen Amerika, maar daar is Hiddink nog niet helemaal over uit. ‘Daar ga ik even met hem over ‘vechten’, dat weet ik nog niet’, zei de bondscoach. ‘Hij wil altijd in de basis staan. Maar het lijkt me een beetje pittig als je een behoorlijke wedstrijd hebt gespeeld dat je twee dagen later voorop loopt.’

Martins Indi en Bruma in de basis

Aanvankelijk wilde Hiddink op de persconferentie weinig loslaten over zijn opstelling. Op aandringen van de aanwezige pers liet Hiddink alsnog een aantal namen vallen die morgen in de basis zullen starten. Zo krijgt Jasper Cillessen de voorkeur onder de lat, bestaat het centrale verdedigingsduo uit Bruno Martins Indi en Jeffrey Bruma, en starten zowel Van Persie als Depay in de voorhoede van het Nederlands elftal. Daryl Janmaat en Gregory van der Wiel zullen ieder één helft spelen tegen de Amerikanen.

Hiddink is niet van plan om spelers te sparen voor de kwalificatiewedstrijd tegen Letland. Dat duel staat een week later, op vrijdag 12 juni, op het programma. ‘Het moet niet sparen zijn. Als je hier de intensiteit ziet op twee weken trainingen, die is groot. De jongens zijn niet voorzichtig in de duels. En de mode is al een paar jaar dat vriendschappelijke wedstrijden voluit gespeeld worden’, aldus Hiddink.

Praat Mee!