Vraagtekens in achterhoede Oranje: ‘Situatie van Vlaar is zorgelijk’

Normaal gesproken zou bondscoach Guus Hiddink morgen zijn definitieve selectie bekendmaken. De keuzeheer van het Nederlands elftal stelt zijn besluit echter nog een paar dagen uit. Dat heeft alles te maken met de situatie van Ron Vlaar, die niet helemaal fit is. Ook Stefan de Vrij heeft nog een aantal dagen nodig voordat hij geheel klachtenvrij is.

In de afgelopen dagen trainde Vlaar niet mee met de groep. En het ziet er niet naar uit dat de verdediger van het Nederlands elftal op tijd fit is voor het EK-kwalificatieduel met Letland. ‘Dat is toch een klein beetje zorgelijk. We gaan kijken hoe hij maandag de training doorkomt’, ging Hiddink donderdag tijdens de persconferentie in op de fysieke gesteldheid van Vlaar.

Over De Vrij heeft de bondscoach beter nieuws. ‘De Vrij is bijna klachtenvrij. Hij zal vrijdag niet starten. Die gaat wel goed trainen. Over Vlaar heb ik wat meer zorgen’, zei Hiddink, die aangaf tegen de Verenigde Staten te beginnen met Bruno Martins Indi en Jeffrey Bruma in het hart van de verdediging.

Nederland – Verenigde Staten

De oefenwedstrijd tegen de Verenigde Staten begint vrijdagavond om 20.30 uur in de Amsterdam Arena. De wedstrijd staat geheel in het teken van de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Letland op 12 juni. Nederland – Verenigde Staten is morgen live te volgen in het liveblog van Onze11.

Praat Mee!