Nieuwelingen mogen hopen op Oranje-debuut tegen VS

Steven Berghuis en Tjaronn Chery trainen inmiddels al meer dan een week mee bij het Nederlands elftal. Guus Hiddink sprak zich tijdens de persconferentie in aanloop naar het vriendschappelijke duel tegen Amerika positief uit over de twee nieuwelingen. Mogelijk ligt er een debuut in het verschiet.

In de eerste week trainden Berghuis en Chery nog enkel met spelers uit de Eredivisie. Afgelopen dinsdag werd het niveau omhoog geschroefd, nadat ook de buitenlandse internationals voor de eerste keer op het trainingsveld in Hoenderloo verschenen. De bondscoach merkte dat dat even wennen was voor het tweetal. ‘In de tweede week ging het er wat steviger aan toe’, aldus Hiddink.

Maar al snel pasten Berghuis en Chery zich aan het hogere niveau aan, zo zag de 68-jarige oefenmeester. ‘Er is altijd wel wat setback als het tempo omhooggaat. Mooi om te zien dat ze zich daar ook doorheen vechten’, toonde Hiddink zich tevreden over de Oranje-debutanten.

De keuzeheer van het Nederlands elftal liet donderdag weten dat Berghuis een serieuze optie is aan de rechterkant. Uiteindelijk maakt de speler van AZ samen met Quincy Promes en Luciano Narsingh uit wie er in de basis start tegen de Verenigde Staten.

Nederland – Verenigde Staten

De oefeninterland tegen Amerika staat morgenavond op het programma. Het duel, dat in de Amsterdam Arena wordt afgewerkt, is nog niet uitverkocht. Nederland – Verenigde Staten is morgen live te volgen bij Onze11. De aftrap vindt plaats om 20.30 uur. (Foto: Instagram)

Praat Mee!