Oranje vrouwen werken met fitte selectie toe naar WK-debuut

De Oranje vrouwen kennen weinig personele problemen in aanloop naar de openingswedstrijd op het WK tegen Nieuw-Zeeland. Vivianne Miedema lijkt op tijd fit voor het duel van komende zaterdag.

De goaltjesdief van het Nederlands vrouwenelftal miste vorig weekend de oefenwedstrijd tegen Zweden vanwege een blessure. Miedema trainde de afgelopen week wel gewoon mee met de groep. Datzelfde geldt voor verdedigster Stefanie van der Gragt. Ook zij moest het oefenduel aan haar voorbij laten gaan, maar kon deze week weer aansluiten bij de groepstraining.

Nieuw-Zeeland is de eerste horde die de ploeg van bondscoach Roger Reijners moet nemen. Manon Melis karakteriseert de Noord-Amerikaanse ploeg als ‘renkippen’. ‘Ze spelen een soort Amerikaans voetbal. Die meiden zijn allemaal heel fit, fysiek sterk en beschikken over een ijzersterke mentaliteit’, legt de aanvalster van de Oranje vrouwen uit tegen De Telegraaf. ‘Ze blijven gaan tot de laatste seconde. Wij zijn ook topfit, maar het zal vooral hun fitheid tegen ons voetbal worden.’

Reijners benadrukt dat het belangrijk is dat zijn ploeg blijft voetballen. ‘Ze spelen de bal vrij snel lang. Het wordt dus hun fysieke kracht tegen ons voetballend vermogen. Als we mee gaan rennen met Nieuw-Zeeland winnen zij het. Het is dus zaak te blijven voetballen’, aldus de bondscoach.

Oranje vrouwen – Nieuw Zeeland

De Oranje vrouwen trappen het WK zondagochtend om 3 uur af (Nederlandse tijd). Na het openingsduel tegen Nieuw-Zeeland volgen nog twee groepswedstrijden tegen China en gastland Canada. Oranje vrouwen – Nieuw-Zeeland is live te volgen bij Onze11.

Praat Mee!