‘Hiddink laat Promes buiten basiselftal, Clasie en Wijnaldum op middenveld’

Quincy Promes lijkt ondanks zijn supervorm buiten de basisopstelling van het Nederlands elftal te vallen. Volgens het Algemeen Dagblad geeft bondscoach Guus Hiddink PSV’er Luciano Narsingh de voorkeur op de rechterflank. Klaas-Jan Huntelaar en Robin van Persie starten vanavond tegen de Verenigde Staten in de spits.

De keuze van Hiddink om Promes niet in de basis te laten starten, is gezien zijn huidige vorm opvallend te noemen. De vleugelaanvaller maakte een uitstekend debuutseizoen door bij Spartak Moskou. Afgelopen weekend was Promes nog tweemaal trefzeker in de laatste competitiewedstrijd tegen Amkar Perm (3-3), waarmee hij zijn totale doelpuntenproductie opvijzelde tot dertien treffers.

Bij afwezigheid van Stefan de Vrij en Ron Vlaar vormen Jeffrey Bruma en Bruno Martins Indi vanavond het centrale verdedigingsduo van het Nederlands elftal. Op het middenveld kiest Hiddink waarschijnlijk voor Jordy Clasie en Georginio Wijnaldum. Daley Blind bekleedt tegen de VS de linksbackpositie.

Vermoedelijke opstelling Nederlands elftal: Cillessen; Janmaat, Bruma, Martins Indi, Blind; Narsingh, Clasie, Wijnaldum, Depay; Huntelaar en Van Persie.

Nederland – Verenigde Staten

De oefeninterland Nederland – Verenigde Staten vangt vrijdagavond om 20.30 uur aan in de Amsterdam Arena. Het duel staat in het teken van de voorbereiding op de belangrijke kwalificatiewedstrijd tegen Letland. Die wedstrijd staat op vrijdag 12 juni op het programma in de Letse hoofdstad Riga. Onze11 houdt vanavond een liveblog bij van Nederland – Verenigde Staten.

Praat Mee!