Klinsmann is niet bang voor Oranje

Oranje kan vrijdagavond flink aan de bak in de oefeninterland tegen Amerika. Het opkomende voetballand zit vol met ambities en gebruikt de interlandperiode om ervaring op te doen tegen toplanden.

Op het WK in Brazilië drongen de Amerikanen in een poule met Portugal en de latere wereldkampioen Duitsland verrassend door tot de achtste finales. Daarin werd de ploeg van bondscoach Jürgen Klinsmann pas na verlenging uitgeschakeld door België. De Amerikaanse president Barack Obama was zo onder de indruk van de prestaties van het Amerikaanse voetbalelftal, dat hij doelman Tim Howard en aanvoerder Clint Dempsey belde om zijn bewondering over de ploeg uit te spreken.

Het zelfvertrouwen dat de Amerikanen op het WK hebben opgedaan, nemen ze nog altijd mee naar iedere wedstrijd. Volgens Klinsmann is zijn ploeg dan ook voor niemand bang. ‘Respect is er zeker, maar we zijn niet bang en willen Nederland serieus partij kunnen bieden. Dat moet ook, want we willen uiteindelijk tot de beste vijftien landen ter wereld behoren’, spreekt Klinsmann tegenover FOX Sports de ambitie van de Amerikanen uit.

Top 15

Na de wedstrijd tegen Nederland spelen de Verenigde Staten op 10 juni nog een oefeninterland tegen Duitsland. ‘Hopelijk kunnen we een goed resultaat tegen een sterke tegenstander neerzetten’, zegt Klinsmann. ‘Oranje is derde geworden op het WK en heeft een geweldig toernooi gespeeld in Brazilië. Wij willen stappen maken en dan is het fantastisch om tegen dit Oranje te spelen. Maar het gat met de top wordt steeds kleiner’, waarschuwt de Duitse oefenmeester.

Praat Mee!