Van Persie: ‘Dit is niet fijn, maar Amerika heeft verdiend gewonnen’

Na afloop van de pijnlijke nederlaag tegen de Verenigde Staten (3-4) stond aanvoerder Robin van Persie SBS6 te woord. De 31-jarige spits, die na iets minder dan een uur naar de kant werd gehaald, zag vanaf de bank toe hoe Oranje een 3-1 voorsprong uit handen gaf.

Van Persie kon zijn ogen niet geloven toen Amerika in een minuut tijd een 3-2 achterstand omboog in een voorsprong. ‘Een bizar einde’, sprak de topscorer aller tijden van het Nederlands elftal zijn ongeloof over het verloop van de wedstrijd uit. ‘Als je naar de wedstrijd kijkt, denk ik dat Amerika verdiend heeft gewonnen’.

‘Ze hebben veel kansen gehad, maar die niet benut’, vervolgde de aanvaller van het Nederlands elftal. ‘Wij hadden ook veel kansen op een vierde treffer, maar die valt niet. Dan worden we afgestraft aan het einde. Aanvallend was het goed, maar verdedigend niet. Daar moeten we naar kijken’, stipte Van Persie een puntje van aandacht aan.

Van Persie mild voor defensie

Ondanks dat de achterhoede van Oranje meerdere malen opzichtig in de fout ging, wilde Van Persie zijn verdedigers niet afvallen. ‘Deze jongens hebben in het verleden bewezen dat ze hartstikke goed kunnen spelen. Dit is een momentopname. We creëren veel kansen en maken goede goals. Maar toch moeten we hier even naar kijken. Natuurlijk is dit niet fijn, maar het is wel verdiend’.

Praat Mee!