Hiddink: ‘We moesten de wedstrijd doodmaken’

Guus Hiddink kon niet geloven dat Oranje vrijdagavond een zeker lijkende overwinning op de Verenigde Staten alsnog weggaf. Volgens de bondscoach van het Nederlands elftal is de nederlaag vooral te wijten aan onvolwassenheid in de ploeg.

‘We stonden op een gegeven moment met 3-1 voor, dan moet je temporiseren, zeker in deze warmte’, analyseerde Hiddink na afloop van het met 3-4 verloren oefenduel. ‘We hadden moeten temporiseren, soms versnellen, soms vertragen. Maar het gogme ontbreekt om de wedstrijd dood te maken. We hadden ook nog op 4-2 moeten komen, maar in plaats daarvan gaan we met 3-4 de bietenbrug op.’

De Achterhoeker denkt niet dat het gebrek aan fitheid in de ploeg Oranje heeft opgebroken. ‘Ik maak me geen zorgen om de conditie zo aan het einde van het seizoen, wel om het gogme’, zei Hiddink voor de camera van SBS6. ‘Kansen creëeren we altijd wel, maar het gaat ook om een wedstrijd doodmaken, dat hebben we niet gedaan. Ik wil niet op individuen ingaan, maar we hebben heel makkelijk kansen weggegeven.’ (Foto: Instagram)

Praat Mee!