VIDEO | Samenvatting Nederland – Verenigde Staten

VIDEO | In een uiterst vermakelijke wedstrijd heeft het Nederlands elftal vrijdagavond de generale repetitie voor de kwalificatiewedstrijd tegen Letland verloren. De Verenigde Staten keken lange tijd tegen een achterstand aan, maar wisten met een Houdini-act alsnog de zege binnen te slepen (3-4). 

In het eerste uur was er geen vuiltje aan de lucht voor Oranje. Na een klein halfuur kopte Klaas-Jan Huntelaar Nederland naar een 1-0 voorsprong. Amerika deed in de 33ste minuut nog wel iets terug via Gyasi Zardes, maar in de tweede helft breidde Oranje de voorsprong uit naar 3-1. Huntelaar was ook bij deze doelpunten weer belangrijk. De spits van Schalke 04 kopte vlak na rust de 2-1 binnen, nadat invaller Gregory van der Wiel een afgemeten voorzet afleverde aan de spits van het Nederlands elftal. Nog geen vijf minuten later schoot Huntelaar via Depay raak. Het doelpunt kwam uiteindelijk achter de naam van de aankomend speler van Manchester United te staan.

De Verenigde Staten richtten zich na de 3-1 op en kregen al een aantal kansen, voordat John Brooks een schitterende aanval van de Amerikanen afrondde: 3-2. En terwijl iedereen dacht dat de wedstrijd was gespeeld, stond er binnen een minuut tijd een compleet andere stand op het scorebord. Danny Williams en Bobby Wood profiteerden van geklungel in de Oranje-defensie en bezorgden hun team de overwinning.

Samenvatting Nederland – Verenigde Staten

Bekijk de beelden van de wedstrijd terug in de samenvatting van Ons Oranje.

Praat Mee!