Huntelaar schrikt van defensie: ‘Dit mag niet gebeuren’

Klaas-Jan Huntelaar was met twee doelpunten en een assist op dreef tijdens het vriendschappelijke duel met de Verenigde Staten (3-4). Volgens de spits van het Nederlands elftal moet er nog het nodige gebeuren, wil eenzelfde scenario zich volgende week niet afspelen in Letland.

Het tweespitsensysteem, waarin Huntelaar een spitsenkoppel vormt met Van Persie, is de Achterhoeker goed bevallen. Hij denkt niet dat bondscoach Guus Hiddink van spelsysteem gaat veranderen. ‘Ik denk niet dat Guus Hiddink zomaar zo gaat spelen’, reageerde Huntelaar na afloop van de wedstrijd tegenover FOX Sports. ‘Het ligt wel in de lijn van de verwachting dat hij dit tegen Letland opnieuw zo gaat doen.’

Huntelaar passeert Kluivert

Voor Huntelaar was er wel een persoonlijk succesje. De aanvalsleider van Schalke 04 ging met zijn 40ste en 41ste treffer Patrick Kluivert voorbij op de topscorerslijst aller tijden van het Nederlands elftal. The Hunter moet nu alleen nog Van Persie voor zich dulden. De aanvoerder van het Nederlands elftal heeft 49 doelpunten gescoord in het Oranje-shirt.

‘Samen met Robin van Persie sta ik nu op negentig. We hebben goed samengespeeld, alleen moeten we onze kansen beter afronden’, zei Huntelaar, die ook opmerkte dat de verdediging de achilleshiel was. ‘Het was een heel open wedstrijd, met veel kansen over en weer. Amerika kreeg er ook wel aardig wat, ik denk een stuk of negen. Af en toe lieten we ze te makkelijk tot kansen komen. Zo werd het een aantrekkelijke wedstrijd voor het publiek, maar een slechte wedstrijd voor ons’, aldus Huntelaar.

Volgens de 72-voudig international moet Oranje de komende week bij zichzelf te rade gaan om een blamage in Letland te voorkomen. ‘Ik zag dat de Amerikanen een heel fitte ploeg hebben, daarmee winnen ze de wedstrijd. We hebben wat dat betreft nog wel wat werk te verzetten. Uiteindelijk mag dit niet gebeuren.’

Letland – Nederland

Het Nederlands elftal heeft dit weekend vrij gekregen. Maandag melden de internationals zich weer voor de voorbereiding op het EK-kwalificatieduel met Letland. Nederland heeft de drie punten hard nodig om uitzicht te blijven houden op kwalificatie voor het EK 2016 in Frankrijk.

Praat Mee!