Sneijder: ‘Tegen Letland gaat het om het eggie, dan moeten we er staan’

Wesley Sneijder speelde vrijdagavond alweer zijn 114e interland voor het Nederlands elftal. Het oefenduel tegen de Verenigde Staten (3-4 nederlaag) zal geen wedstrijd zijn waar de 30-jarige middenvelder later met veel weemoed op terug zal kijken. 

Na afloop wilde Sneijder niet te lang stilstaan bij de dingen die fout gingen tegen de ploeg van bondscoach Jürgen Klinsmann. ‘Het was geen beste wedstrijd. Sterker nog: ik denk dat het een slechte wedstrijd was’, zei de speler van Galatasaray tegen FOX Sports.

‘We hebben verzuimd uit te lopen. De vermoeidheid zou mee kunnen spelen, ja’, vervolgde Sneijder zijn analyse over de wedstrijd. ‘Er waren kansen op 4-1 en 5-1, dat zijn dingen waar we scherper op moeten zijn. Maar laten we ook kijken naar de goede dingen’, probeerde de oud-Ajacied de verloren wedstrijd nog enigszins positief te benaderen.

Hoewel Sneijder woensdag nog negentig minuten in actie kwam voor Galatasaray, wilde hij maar al te graag speelminuten maken tegen de Verenigde Staten. ‘Ik ben hier naartoe gekomen om te spelen’, verduidelijkte Sneijder. ‘Net zoals ik het hele seizoen wil spelen, wil ik ook deze twee wedstrijden meedoen.’

Letland – Nederland

De volgende klus van het Nederlands elftal wacht komende vrijdag in Letland. Daar speelt Oranje de zesde EK-kwalificatiewedstrijd tegen de Letten. In eigen huis boekte Nederland een dikke zege (6-0) op de voetbaldwerg. De ploeg van bondscoach van Guus Hiddink bevindt zich echter in een hele diepe WK-dip. Er staat het nodige op het spel in het Oost-Europese land, zo weet Sneijder. ‘Dan gaat het om het eggie, dan moeten we er staan.’ (Foto: TBWABusted)

Praat Mee!