Update | Van Persie: ‘Gewoon op vakantie’

De Italiaanse media weten het bijna zeker: Robin van Persie vertrekt naar de Serie A. De alltime-topscorer van het Nederlands elftal wordt al weken in verband gebracht met de Romeinse topclubs AS Roma en SS Lazio. Een selfie van Van Persie op een vliegveld in Rome versterkt zaterdagmiddag de geruchten.

Samen met ene Jerson Rinaldi, werknemer op het vliegveld én AS Roma-supporter, poseerde Van Persie zaterdag voor een selfie. Er zijn nog geen officiële berichtgevingen omtrent een transfer van Van Persie.

Mocht de spits naar SS Lazio vertrekken, gaat hij samenspelen met tevens (voormalig) Oranje-internationals Stefan de Vrij en Edson Braafheid. Wesley Hoedt, wederom een Nederlander, verlaat deze zomer AZ en vertrekt ook naar Lazio. Bij AS Roma staat weer Oranje-middenvelder Kevin Strootman onder contract.

Bekijk hieronder de desbetreffende selfie.

Update | Van Persie: ‘Gewoon op vakantie’

Robin van Persie heeft inmiddels reageert op de selfie, die de Italiaanse geruchtenmolen op volle toeren liet draaien. ‘Ik ben gewoon op vakantie’, verklaart de aanvoerder van Oranje. Opmerkelijk, aangezien de mannen van het Nederlands elftal maandag weer op het trainingsveld moeten staan voor de voorbereiding op het EK-kwalificatieduel met Letland.

Ook Lazio-voorzitter Claudio Lotito heeft zaterdag iets van zich laten horen. ‘Van Persie!? Snappen jullie er dan niets van? Het zijn zaakwaarnemers die zulke geruchten de wereld in helpen’, reageerde Lotito in gesprek met Corriero dello Sport. ‘Het is allemaal bullshit! Onzin!’, besluit de Romeinse voorzitter.

Praat Mee!