Oranje vrouwen vannacht live bij Onze11

Ze hebben er lang naar uitgekeken, maar vannacht is het dan eindelijk zover voor de Oranje vrouwen. In de nacht van zaterdag op zondag maakt het Nederlands vrouwenelftal haar WK-debuut in Canada. Om 3.00 uur Nederlandse tijd neemt de ploeg van bondscoach Roger Reijners het op tegen Nieuw-Zeeland. Onze11 houdt een liveblog bij van de eerste groepswedstrijd van de Oranje vrouwen.

Vorig jaar november schreven de Oranje Leeuwinnen geschiedenis door in een tweeluik af te rekenen met de Italiaanse voetbaldames. In Den Haag speelde Nederland nog met 1-1 gelijk, maar een week later maakten de Oranje vrouwen het alsnog af. Aan de hand van een uitblinkende Vivianne Miedema werd Italië met 1-2 aan de kant geschoven. Het Nederlands vrouwenelftal plaatste zich daardoor voor de eerste keer in de geschiedenis van het vrouwenvoetbal voor het WK.

In de voorbereiding op het mondiale eindtoernooi speelden de Oranje vrouwen een oefenwedstrijd tegen Estland. Het vriendschappelijke duel werd met speels gemak gewonnen. In het Sparta stadion maakte Oranje korte metten met Estland (7-0). Later die week vertrokken de voetbalvrouwen naar Toronto, waar de laatste oefenwedstrijd op het programma stond. Ondanks een 1-0 voorsprong moest Nederland het hoofd buigen voor Zweden (1-2).

Nieuw-Zeeland – Oranje vrouwen

De Oranje Leeuwinnen treden vannacht aan in een volgepakt stadion. Voor het duel tegen Nieuw-Zeeland werden alle 50.000 kaarten verkocht. Nieuw-Zeeland – Oranje vrouwen vangt om 3 uur aan in Edmonton en is van minuut tot minuut te volgen in het liveblog van Onze11, dat ongeveer twee uur voor aanvang van de wedstrijd online komt te staan.

Praat Mee!