Veltman, Pröpper en Chery vallen af bij Oranje

Het Nederlands elftal reist deze week zonder Jöel Veltman (Ajax), Davy Pröpper (Vitesse) en Tjaronn Chery (FC Groningen) af naar Letland. Het drietal heeft zondagmiddag te horen gekregen dat ze niet bij de definitieve selectie zitten voor het cruciale EK-kwalificatieduel.

Door het afvallen van Veltman, Pröpper en Chery bestaat de Oranje-selectie nog uit 23 man. Ron Vlaar maakt ook nog altijd onderdeel uit van die groep. De verdediger van Aston Villa trainde de gehele week apart van de groep en zat vrijdag niet bij de selectie voor de oefeninterland tegen de Verenigde Staten (3-4 nederlaag). Bondscoach Guus Hiddink gaf na afloop van het oefenduel met de VS aan dat Vlaar dit weekend getest zou worden. Het lijkt erop dat de 32-voudig international fit genoeg is bevonden om af te reizen naar Letland.

Veltman

Veltman, de meest opvallende afvaller, lijkt ver te zijn teruggezakt in de pikorde bij het Nederlands elftal. De zevenvoudig international maakte afgelopen zomer nog onderdeel uit van de selectie die afreisde naar het WK in Brazilië, maar lijkt geen zekerheidje meer te zijn onder Hiddink. Ondanks dat Stefan de Vrij en Vlaar tegen de VS niet van de partij waren, moest de Ajacied genoegen nemen met een plek op de bank. Jeffrey Bruma kreeg de voorkeur als rechter centrale verdediger.

Pröpper maakte vrijdag nog zijn debuut voor het Nederlands elftal. De 23-jarige Arnhemmer kwam een halfuur voor het einde van de wedstrijd binnen de lijnen voor Robin van Persie. Chery kreeg geen speelminuten van Hiddink en moet daardoor zijn debuut bij Oranje nog even uitstellen.

Praat Mee!