‘Van der Vaart vervolgt carrière in Spanje’

Rafael van der Vaart keert komende zomer terug in de Spaanse Primera División, zo meldt de Duitse krant Bild. De 109-voudig international van het Nederlands elftal gaat op korte termijn een driejarig contract tekenen bij Real Betis.

Van der Vaart is deze zomer transfervrij, nadat hij aan het begin van dit jaar te horen kreeg dat zijn aflopende contract bij Hamburger SV niet verlengd zou worden. Al snel werd in de media volop gespeculeerd over een terugkeer naar Ajax, waar hij de gehele jeugdopleiding doorliep en vijf jaar in het eerste elftal speelde. De Amsterdammers deden Van der Vaart een aanbieding, maar daar ging de oud-speler van Real Madrid en Tottenham Hotspur niet op in.

Dat de grootouders van Van der Vaart dicht in de buurt van Sevilla wonen, heeft volgens Bild meegespeeld in de keuze van Raffie om te tekenen bij Real Betis. ‘Vanuit Sevilla is het nog maar een uur rijden naar opa en oma. Zo kan ‘opa Van der Vaart’ zijn kleinkind weer live zien spelen.’ (Foto: Kathi Rudminat, Wiki Commons)

Praat Mee!