Adriaanse: ‘Ik begreep niet waarom Hiddink Sneijder inbracht’

Zondagavond ging het bij Studio Voetbal onder andere over de oefennederlaag van Oranje tegen de Verenigde Staten (3-4). Oud-trainer Co Adriaanse vond het een gedurfde keuze van bondscoach Guus Hiddink om met vier aanvallend ingestelde spelers te beginnen aan de wedstrijd. 

‘Als je zo’n team neerzet, moet je ook heel snel druk zetten als je de bal verloren hebt. Ook als de VS probeert op te bouwen’, doelde Adriaanse op het opstellen van Memphis Depay en Quincy Promes als middenvelder, terwijl zij eigenlijk gewoon acteerden als vleugelspelers. ‘Daardoor komt er geen druk op Clasie en op je achterhoede. Maar dan moeten Huntelaar en Van Persie voortdurend agressief jagen. Dat doen ze niet.’

Bij een 3-2 voorsprong kwam Sneijder in het veld voor Jordy Clasie. Een keuze van Hiddink die Adriaanse niet kon verklaren. ‘Ik begreep niet waarom hij Sneijder inbracht, want met Wijnaldum en Pröpper stonden er drie nummers tien. Terwijl je met 3-1 voorstaat. De wedstrijd was gespeeld’, zei Adriaanse, die het een slap excuus vond van Hiddink om na afloop van de wedstrijd te verklaren dat het Oranje ontbrak een gogme. ‘Het gaat veel over gogme, maar als je dat niet hebt, dan moet je andere spelers opstellen. Of het moet op de bank zitten. Dat heeft Louis van Gaal bewezen’, aldus de 67-jarige Amsterdammer.

Praat Mee!