Van Marwijk solliciteert naar bondscoachschap België

Bert van Marwijk heeft openlijk gesolliciteerd naar het bondscoachschap bij het Belgische nationale elftal. De coach die aan het roer stond toen het Nederlands elftal in 2010 de finale van het WK haalde, heeft zaterdag in het vliegtuig richting de eindstrijd van de Champions League tegenover diverse Belgische media laten weten open te staan voor de functie van bondscoach bij De Rode Duivels

De Belgische voetbalbond moet binnenkort zo goed als zeker op zoek naar een nieuwe bondscoach voor de nationale ploeg. De kans is zeer groot dat de huidige bondscoach Marc Wilmots op korte termijn een contract tekent bij Schalke 04. Volgens NOS-verslaggever Arno Vermeulen zou Van Marwijk heel positief gereageerd hebben op vragen van de Belgische media of hij geïnteresseerd zou zijn in het bondscoachschap bij België.

‘Die journalisten doken allemaal op Van Marwijk. Achter Van Marwijk in het vliegtuig zat toevallig mijnheer De Keersmaecker, de voorzitter van de Belgische bond. Er komt een vacature, althans die kans is groot, en ik merkte dat Van Marwijk geïnteresseerd is, het leuk zou vinden om te doen’, zei Vermeulen zondagavond in het voetbalpraatprogramma Studio Voetbal.

Eerder solliciteerde Dick Advocaat al naar het bondscoachschap bij België. De Hagenees besloot vorige week echter alsnog bij te tekenen bij Sunderland, nadat hij bij Studio Voetbal nog had aangegeven te willen stoppen als clubcoach.

Praat Mee!