Miedema en Geurts onzeker voor tweede groepswedstrijd Oranje vrouwen

Vivianne Miedema en Loes Geurts zijn niet ongeschonden uit de eerste groepswedstrijd op het WK in Canada gekomen. Het is nog onduidelijk of het tweetal op tijd is hersteld voor het volgende duel tegen China, dat donderdagavond op het programma staat.

Vooral de fysieke gesteldheid van Miedema baart bondscoach Roger Reijners zorgen. De 18-jarige spits van de Oranje vrouwen was vorige week al niet helemaal fit en werd een paar dagen voor de openingswedstrijd getroffen door een migraineaanval. In het gewonnen groepsduel met Nieuw-Zeeland (1-0) speelde de migraine wederom op bij Miedema. ‘Ook bij Bayern heeft Vivianne er af en toe mee te dealen. Of zij fit aan de WK-interland tegen Nieuw-Zeeland begon? Ja. Alleen tijdens het duel speelde het weer op’, ging Reijners tegenover De Telegraaf in op de situatie van zijn aanvalster.

Geurts liep zaterdag een enkelblessure op, nadat een speelster van Nieuw-Zeeland bij een corner op haar enkel ging staan. De 29-jarige keepster van het Nederlands vrouwenelftal werd in het veld behandeld, en kon de wedstrijd gewoon uitspelen.

China – Oranje vrouwen

De Oranje vrouwen spelen in de nacht van donderdag op vrijdag de tweede groepswedstrijd op het WK tegen China. Het duel begint om 00.00 uur in Edmonton, waar Nederland ook haar eerste wedstrijd speelde. China – Oranje vrouwen wordt live uitgezonden door de NOS. (Foto: Instagram)

Praat Mee!