Robben waakt voor paniekaankopen bij Bayern

Bayern München was dit seizoen oppermachtig in de Duitse competitie. De club uit Beieren werd dit jaar met een straatlengte voorsprong kampioen van de Bundesliga. In Europees verband was de ploeg van Oranje-international Arjen Robben echter een stuk minder dominant, waardoor vanuit diverse geledingen binnen en buiten de club de roep om versterking klinkt. Robben wijst de clubleiding van Bayern erop dat er met verstand moet worden ingekocht.  

Volgens de pijlsnelle aanvaller van het Nederlands elftal heeft zijn club dit seizoen vooral veel pech gehad met blessures. ‘Het is belangrijk dat we komend seizoen vanaf het begin met een complete selectie kunnen trainen. Als iedereen fit is, dan kijk ik uit naar werkelijk een mooi seizoen’, zegt Robben in het Duitse Kicker.

De Groninger kan dan ook niets met de opmerking dat het tijd is om door te selecteren. ‘Deze vraag heb ik in 2012 ook vaak gekregen toen we niets hadden gewonnen. Iedereen zei dat de club een verandering nodig had, een andere generatie. En wat kwam er daarna?Das triple!’

‘Je moet voorzichtig zijn. Als er spelers beschikbaar zijn kwaliteit hebben en ons verder helpen, dan is dat super’, vervolgt Robben. ‘Maar alleen halen omdat wordt geroepen te halen, dat is niet goed. We hebben dat ook niet nodig. Kijk toch naar onze ploeg! Javi Martínez is weer helemaal klaar, Thiago Alcántara kan een goede voorbereiding draaien, Frank Ribéry en ik zijn weer terug, David Alaba zal dan ook weer fit zijn’, aldus de 86-voudig international. (Foto: Instagram)

Praat Mee!