Van Persie ‘geschrokken’ van Oranje

Robin van Persie stond vrijdag met open mond te kijken toen hij zijn ploeggenoten zomaar een 3-1 voorsprong zag weggeven in het duel met de Verenigde Staten. De aanvoerder werd na 55 minuten gewisseld en zag de Oranje-defensie vervolgens keer op keer falen waardoor er uiteindelijk 3-4 op het scorebord stond. ‘Ik ben hier van geschrokken’, vertelt Van Persie in gesprek met De Telegraaf.

‘Maar als het dan een keer fout gaat, laat het dan maar tegen de Amerikanen gebeuren’, vervolgt de spits van Manchester United, die veelvuldig met andere clubs in verband wordt gebracht.

‘Vanuit dat oogpunt vind ik niet dat we heel somber die wedstrijd tegen Letland moeten ingaan. Integendeel’, aldus de 32-jarige international. ‘Ik verwacht dat we in Letland, normaliter een mindere tegenstander, zeventig procent van de tijd de bal zullen hebben. En dat zij hun kansen minder goed uitspelen dan de Verenigde Staten. Al weet je het natuurlijk nooit…’

Letland – Nederland

Aanstaande vrijdag is Letland om 20:45 uur de tegenstander in het Skonto Stadium in Riga, de hoofdstad van Letland. Een cruciaal EK-kwalificatieduel voor de équipe van bondscoach Guus Hiddink. Letland – Nederland is uiteraard live te volgen op Onze11.nl, daarnaast wordt het op televisie uitgezonden op NPO3.

Praat Mee!