Hiddink kiest tegen Letland wederom voor Huntelaar en Van Persie

Guus Hiddink gaat geen grote veranderingen doorvoeren voor de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Letland. Ondanks het ontluisterende optreden tegen de Verenigde Staten (3-4 nederlaag) houdt de bondscoach vast aan zijn speelwijze. Dat betekent dat Robin van Persie weer in een vrije rol rond Klaas-Jan Huntelaar speelt.

Eerder gaf Hiddink nog wel aan dat hij zijn defensie op de schop zou gooien. Dat plan zit nog steeds in het hoofd van de Varssevelder. ‘Je moet oppassen dat je je niet te veel laat leiden door een resultaat als het in de laatste acht minuten nog fout gaat. Om dan weer heel andere dingen te gaan doen…’, zei Hiddink na de training van maandagavond tegen De Telegraaf. ‘We willen graag een diepe spits en een man daar omheen, die met zijn neus richting doel speelt. Op die posities zouden het wel dezelfde spelers kunnen zijn als tegen Amerika.’

Dat er veel fout ging tegen de Verenigde Staten, was ook de technische staf van het Nederlands elftal niet ontgaan. Voorafgaand aan de trainingssessie vond er een lange nabespreking plaats van het duel. ‘We hebben een bespreking van een half uur, driekwartier gehad. We hebben de wedstrijd teruggezien en speelden daar behoorlijk op in: wat er goed ging, maar zeker ook wat er fout ging. En dat heeft meer tijd in beslag genomen dan normaal’, vertelde de bondscoach, die van mening is dat er beter gecommuniceerd moet worden in het veld.

Vlaar

Hiddink hoopt tegen Letland weer een beroep te kunnen doen op Ron Vlaar. De verdediger van Oranje is al een tijdje uit de roulatie, en het is dan ook onzeker of hij op tijd fit is voor de cruciale kwalificatiewedstrijd van komende vrijdag. ‘Hij is er een poos uit geweest met een blessure. Hij gaat nu weer trainen en het is afwachten hoe hij dat absorbeert‘, gaf Hiddink tegenover Voetbal International een korte update over zijn centrale verdediger.

Memphis Depay sloeg de maandagtraining als enige international over. De aanvaller kampt met lichte enkelklachten. Hiddink maakt zich weinig zorgen over de kersverse aanwinst van Manchester United. ‘Hij kan denk ik morgen of anders overmorgen weer meetrainen’, aldus Hiddink.

Praat Mee!