Sneijder wil nog één keer volle bak: ‘Het is nog geen vakantie’

Wesley Sneijder is gebrand op een goed resultaat tegen Letland. Volgens de 114-voudig international heeft de oefennederlaag tegen de Verenigde Staten (3-4) geleid tot extra scherpte binnen de selectie van het Nederlands elftal.

‘Iedereen is op scherp gezet en we moeten beseffen dat het nog steeds geen vakantie is. Dat we nog één keer volle bak moeten gaan met z’n allen’, toont Sneijder zich strijdvaardig tegenover de NOS. ‘Dat was misschien anders geweest als je met 4, 5, 6-1 had gewonnen.’

Na zijn invalbeurt tegen de VS is Sneijder klaar voor een basisplaats in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Letland van komende vrijdag. Dat gaat mogelijk ten koste van Georginio Wijnaldum, die tegen de Amerikanen een duo op het middenveld vormde met Jordy Clasie. De meeste wijzigingen worden in de achterhoede van het Nederlands elftal verwacht. Sneijder wil zijn verdedigers niet de schuld geven van de pijnlijke nederlaag tegen de VS.

‘Verdedigen doe je als collectief’

‘Vier goals tegen is niet best’, beseft Sneijder zich. ‘En iedereen weet van zichzelf wat hij fout heeft gedaan. Dat hoef ik niet te zeggen. Ik heb vaker meegemaakt dat er wordt gemopperd op de verdediging. Maar verdedigen doe je als collectief en dat begint voorin. Om de verdedigers op de fouten aan te spreken vind ik te ver gaan’, aldus de oud-Ajacied.

Sneijder viert vandaag overigens zijn 31ste verjaardag. Zijn feestje wil hij graag vieren na een overwinning op de Letten. ‘Het gaat hard, hè?! Maar er is nog geen tijd voor een feestje. Dat gaat niet als je in een belangrijke week als deze zit. Dus feesten doen we daarna’, sloot Sneijder af.

Letland – Nederland

Na het gelijke spel tegen Turkije (1-1) in maart van dit jaar, staat aanstaande vrijdag het volgende EK-kwalificatieduel op het programma: Letland – Nederland. Als Oranje uitzicht wil blijven houden op plaatsing voor het EK in Frankrijk van volgend jaar, dan is een overwinning een must. Letland – Nederland begint vrijdag om 20.45 uur in Riga en wordt live uitgezonden door de NOSOnze11 houdt tevens een liveblog bij van dit duel.

Praat Mee!