Cillessen keek wedstrijd tegen VS niet terug: ‘Wilde met fijn gevoel het weekend in’

Jasper Cillessen kon vrijdag niet voorkomen dat het Nederlands elftal een smadelijke oefennederlaag leed tegen de Verenigde Staten (3-4). De Oranje-doelman hield zijn ploeg nog lange tijd op de been, maar moest in de laatste minuten van de wedstrijd alsnog twee treffers incasseren. Cillessen had zich wat anders voorgesteld van de oefeninterland met de Amerikanen.

De 26-jarige sluitpost van Ajax kon het dit weekend niet opbrengen om de wedstrijd tegen de VS terug te kijken. ‘Normaliter kijk ik wedstrijden wel terug. Maar deze heb ik even overgeslagen’, bekende Cillessen voor de camera van FOX Sports. ‘Ik wilde toch met een fijn gevoel het weekend in. En het is nooit een fijn gevoel als je verliest, nu dus ook niet.

Volgens Cillessen liepen te veel spelers de kantjes er vanaf in de slotfase van de wedstrijd. ‘We lieten gewoon mensen lopen’, sprak de geboren Nijmegenaar zijn ongeloof uit. ‘Het werd niet gecorrigeerd. Hopelijk gebeurt dat tegen Letland wel. We moeten elkaar aanspreken op onze taken’, zei Cillessen. De internationals hebben maandag in ieder geval beterschap beloofd aan elkaar. ‘Het mag niet weer gebeuren en we laten het ook niet nog eens gebeuren. Dan gaat het soms hard, wel duidelijk. Dat is het belangrijkste. Iedereen weet nu waar het om gaat.’

‘Dan word je gek’

Dat de 22-voudig international zelf een goede wedstrijd keepte, kon de kater van de nederlaag niet echt wegspoelen. ‘Voor mij persoonlijk was het een lekkere wedstrijd, maar daar koop je niks voor. Je verliest, krijgt er vier tegen. Dat was overigens voor het eerst dit jaar. Je hoopt wel dat het stopt. Dat gebeurde helaas niet. Dat je dan in de laatste minuut nog een tegengoal krijgt en verliest, dan word je gek’, aldus Cillessen. (Foto: Kathi Rudminat, Wiki Commons)

 

Praat Mee!