‘Potentiële Oranje-verdediger kan kiezen uit diverse Engelse clubs’

De roep om Virgil van Dijk bij Oranje wordt elke interlandperiode groter. De speler van Celtic lijkt het slachtoffer te zijn van de competitie waarin hij actief is. De Schotse Premier League wordt lager aangeslagen dan de Nederlandse Eredivisie, waardoor verdedigers als Jeffrey Bruma, Karim Rekik en Joël Veltman een streepje op hem voor lijken te hebben. Maar daar komt komende zomer mogelijk verandering in. Meerdere Engelse clubs willen zich tijdens de transferperiode versterken met Van Dijk.

Sunderland is één van die geïnteresseerde clubs. De club van manager Dick Advocaat houdt de verrichtingen van Van Dijk nauwlettend in de gaten en wil tijdens de zomerse transfermarkt toeslaan. Volgens Engelse media staat de oud-speler van FC Groningen bovenaan het lijstje van Sunderland en wordt Steven Fletcher mogelijk ingezet als wisselgeld.

Celtic verlangt naar verluidt een transfersom van 13,5 miljoen euro voor Van Dijk. Dat bedrag is iets te gortig voor Sunderland. Met het inzetten van Fletcher als ruilmiddel hopen The Black Cats de prijs wat te drukken. In de strijd om de handtekening van Van Dijk, die nog altijd wacht op zijn debuut in het Nederlands elftal, krijgt Advocaat onder meer concurrentie van een landgenoot. Naast Aston Villa zou ook Ronald Koeman de Nederlandse verdediger graag toe willen voegen aan zijn selectie bij Southampton.

photo credit: Antoon’s Foobar via photopin cc

Praat Mee!