[Update IV] Falcao gewoon in WK-selectie

Radamel Falcao heeft in de bekerwedstrijd van AS Monaco woensdagavond een ogenschijnlijk zware knieblessure opgelopen waardoor hij mogelijk het WK in Brazilië gaat missen.

Hij kreeg een forse tik van een voetballer van tegenstander Mont d’Or Azergues, waardoor Falcao per brancard van het veld moest. Op korte termijn zal bekend worden hoe groot de schade is voor de topschutter van Colombia.

Update 23-01-2014
Onderzoek heeft uitgewezen dat Radamel Falcao zijn kruisbanden heeft gescheurd en definitief niet op het WK in actie kan komen.

Update 24-01-2014
Radamel Falcao hoopt zelf stiekem alsnog op het WK. De Colombiaan laat weten geëmotioneerd te zijn. ‘Ik houd me vast aan het kleinste beetje hoop. Dat is genoeg om te denken dat mijn WK-droom nog levend is. God maakt het onmogelijke mogelijk. Ik geloof in Hem. Ik wil jullie allemaal bedanken voor de mooie berichten. De warmte die daar vanaf straalt doet me echt wat.’

Update 25-01-2014
De arts van Radamel Falcao sluit niet uit dat de spits toch op het WK kan voetballen. Jose Carlos Noronha schat na de operatie de kans op vijftig procent dat Falcao mee zal doen aan het toernooi.

Update 06-02-2014
Radamel Falcao is gewoon geselecteerd voor het WK in Brazilië. De bondscoach van Colombia, José Pekerman, heeft de spits opgeschreven voor het geval dat hij wel inzetbaar is deze zomer. Daarmee voegt Pekerman een nieuw hoofdstuk toe aan een soap die hoogstwaarschijnlijk tot vlak voor het WK zal duren. Falcao zelf sprak de hoop al uit om er bij te zijn en Pekerman zelf denkt zelfs dat Falcao de beste speler van het toernooi wordt.

(foto: Pro Shots)

Praat Mee!